Thursday, August 14, 2008

::SMILE::


Hari ni hari yg sangat sibuk!!banyak benda nak kena settle memandangkan sabtu ni dah nak balik kampung for a week sebab dah start mid semester break..can’t wait!setelah sebulan lebih dah tak balik..akhirnya..Hari ni bermula dengan agak kelam kabut..biasla..i’m so clumsy!!as what my father claimed..suke buat keje sambil lewa..hoho..hari ni kuliah mula pukul 8.30..pkul 8 baru terhegeh-hegeh nak siap..lebey kurang pkul 8.15 baru siap..nasib baik naik motor..so,bole mencelah-celah..jalan takdela sesak sangat time tu..tapi aku pikir nak cepat sebab nak kena cari parking lagi..macam tak sempat je..bile sampai je kat pintu pagar..ade satu keta Naza Ria..tetibe belok kekiri tapi langsung tak bagi signal..so,aku yang memang kat sebelah kiri ni terpaksa menghimpit ke kiri..maknenye..aku telah menghimpitkan diri ke divider jalan!!tetibe dengar bunyi macam something yang patah..dalam hati aku doa..jangan la aku terlanggar side mirror keta Naza tu ke..dah la nak cepat..nanti kang banyak plak cternye..actually motor aku yg langgar divider tu..tetibe tak leh tukar gear..aku sampai ke tempat parking dgn gear 4..hahaha memang sengal..aku la yg sengal..maybe sebab nak cepat dan kelam-kabut..aku main redah je..bile nak parking baru aku perasan banyak yg bengkok2 part2 bawah motor tu..menggelabah sangat sebab time tu lagi 5 minit je kuliah da nak start..Alhamdulillah fiza ade..aku memang takleh handle kalau sensorng nih..pastu,berlari-lari kitorng masuk ke kuliah..pastu kuliah pun start ah..sampai kul 10 abes..sangat suke bile class rep tetibe announce kuliah kul 10.30 cancel..bukan ape..pikir banyak mende nak kena wat..at least masa tu bole guna untuk wat keja..then..tetibe Fiza ajak makan..sebelum tu..nak g workshop dulu antar motor..tapi takleh start plak..gear dy knape ntah..rase sebab eksiden pagi td..nasib baik ade Fazli..Muja..Zahran..ntah aku memang tak tau langsung pasal motor ni..yg aku pikir nak g antar workshop je..dyrng la tlg start..alhamdulillah bole jugak..lepas dah repair kat workshop..trus nak g makan kat Sacc Mall..tetibe sampai kat traffic light sebelum belok ke Plaza Alam Sentral tu..lagi sekali motor aku mati tetibe..aku memang ingat normal je sebab dah lame stop..so,aku start balik..n tetibe sampai depan Plaza Alam Sentral ni mati lagi sekali…n tak boleh start langsung plak..Fiza..Balkis ngan Haida dah ke depan..tak sempat aku nak hon diorng..aku pn call dyrng..dalam tepon dah dengar suara dyrng gelakkan aku..bile kitorng check..sekali sebab minyak kering kontang..langsung takde..hahaha..memang pecah perut la kitorng kat situ..dah la tengah2 panas..memang tak senonoh tul..minyak pn aku tk sempat nak isi..sekali kena marah ngan Fiza..haha..kalau mak aku tahu lagi kena nih..maunya kena antar moto balik sebab reckless sgt..sedar tak sedar dah sejam masa berlalu..tapi satu keje pn tak wat lagi..betapa masa berlalu sangat pantas..antara tanda akhir zaman..terkejar2 kitorng makan..then..pegi fac..sambung ngn labwork lagi..rasenye sampai malam..tu la gunenye kawan..time kite susah dyrng ade nak tolong..share masalah..pepatah Inggeris mengatakan “ A friend in need is a friend indeed”..Thanks korang..(”,)

6 comments:

balkis said...

welcome!!
hahhaha...memang gelak gile2 r time tu...intan2...naseb bek aku ni baek eh..hehhhe...bukannya ape...aku sayang kawan2 aku...korang la buah hati pengarang jantung aku.wakakakkaka...

balkis said...

welcome!!
hahhaha...memang gelak gile2 r time tu...intan2...naseb bek aku ni baek eh..hehhhe...bukannya ape...aku sayang kawan2 aku...korang la buah hati pengarang jantung aku.wakakakkaka...

Anonymous said...

sory intan...ak xberniat pun nak marah..jus nk igtkan je..huhuhu.

nor hafiza husain said...

sory intan...ak xberniat pun nak marah..jus nk igtkan je..huhuhu.

INTAN MASYITAH RUMLI said...

heh..
asyik2 korang je yang dok kasi komen..hahaha..anyway..korang memang gile..!..thanks 4 always be by my side..

Fiza..takpe..marah je aku..kekadang aku ni memang kena marah baru nak sedar cket..hik2 nanti nak wat lagi..

balkis said...

kalo ko buat lg, aku tinggal je enko kat tngga Plaza alam sentral tu...hakhakhak...tunggu SERANAS datang jemput la jawabnye...wakakak..